22 & 23 december. Laat gratis uw eigen iris fotograferen

In samenwerking met glas- en montuurleverancier Rodenstock hebben we een uniek evenement georganiseerd. Op donderdag(avond) 22 en vrijdag 23 december kunt u bij ons in de winkel uw eigen iris laten fotograferen. Niet om medische redenen, daarvoor hebben we andere apparatuur, maar puur omdat de iris het mooiste onderdeel van het oog is. We laten het u graag zien. Daarom ontvangt u direct na afloop een bewerkte afdruk van de foto: uw iris op een zwarte achtergrond. Dit kost u helemaal niets, behalve het maken van een afspraak – we werken met een strakke planning – en circa 10 minuten tijd bij Oogmode Cocon. Dus bel snel 058 2151353, dan reserveren wij een plek voor u in de agenda en kunt u meedoen aan onze winactie.

Iris fotografie

De iris wordt ook wel regenboogvlies genoemd, omdat het onze ogen kleur geeft. Die wordt bepaald door pigment. Hoe meer pigment, hoe donkerder de iris. Aan de voorzijde hebben de cellen minder pigment dan in de onderliggende lagen (eigenlijk ‘bladen’). Dat geeft een prachtige structuur en dieptewerking (‘crypten’). Zo is elke iris uniek. Tijdens de Iris Fotografie brengen medewerkers van Rodenstock dit met een speciale camera in beeld. De foto wordt terplekke bewerkt tot een artistieke weergave van de iris-ring op een zwarte achtergrond. U krijgt de afdruk kosteloos mee, in een kartonnen mapje. Binnen 3 weken mailen we u bovendien desgewenst het digitale bestand.

Winactie

Degenen die 22 en 23 december hun iris bij Oogmode Cocon laten fotograferen, kunnen in de winkel een lot invullen voor onze winactie. Daarmee maakt u kans op een uitvergrote en ingelijst afdruk. In overleg, laten we er iets moois van maken. Dat maakt deelname extra de moeite waard.