Baruch Eyewear gezegend met veel mooie eigenschappen

Baruch is Hebreeuws voor ‘gezegend’. De brillen van dit Nederlandse merk zijn dan ook gezegend met veel mooie eigenschappen. Het minimalistische design oogt krachtig. De kleuren geven de brillen karakter. Aan het comfort is gedacht door het gebruik van lichtgewicht materiaal en anti-allergische oortips. En ze zijn duurzaam geproduceerd in Duitsland. Kortom: een bril die een zegen is voor de drager!

Spinoza

‘Baruch’ is de voornaam van de Nederlandse filosoof Spinoza. Een krachtige naam, vond Corrie Blotenburg van Creatief Brillen, die ‘haar’ collectie naar hem vernoemde. De Spinoza’s verhuisden vanuit Portugal naar Amsterdam, waar op 24 november 1632 Baruch werd geboren. Als filosoof kon hij niet helemaal in zijn levensonderhoud voorzien. Daarom verdiende hij bij als lenzenslijper. En ook dat deed hij niet onverdienstelijk. Zijn lenzen voor microscopen, verrekijkers, vergrootglazen en telescopen werden onder meer bewonderd door wis-, natuur- en sterrenkundige Christiaan Huygens. Een man die gezegend was met veel talenten, dus.

vijf kleurlagen

De brillen uit de gelijknamige collectie zijn ook gezegend met veel mooie eigenschappen. Allereerst zijn de designs minimalistisch, geschikt voor een grote groep dragers. De collectie bestaat uit monturen voor mannen, vrouwen en unisex in verschillende maten, van extra smal tot extra groot. Een mooie eigenschap van Baruch is ook dat elk model is uitgevoerd in zes kleuren, waaronder gecombineerde kleuren die subtiel in elkaar overlopen. De grondstoffen daarvoor komen van een gerenommeerde Zwitserse leverancier. Na een basis-coating worden de kleuren opgebracht en tijdens een specifiek procedé gebakken. Dit wordt drie keer uitgevoerd. Als vijfde laag krijgt het montuur een extra beschermende coating.

9,3 gram

De voorstukken van de monturen zijn van Japans Titanium gemaakt; voor de zijkanten – of veren –  is Beta-Titanium gebruikt. Hierdoor weegt een Baruch slechts 9.3 gram. Dat komt het draagcomfort natuurlijk ten goede. Hieraan is ook gedacht met de oortips: het kunststof hoesje om het uiteinde van de veer. Die zijn gemaakt van non-allergisch materiaal, zodat dragers met een sensitieve huid er geen irritatie van krijgen.

Tenslotte – want Baruch Eyewear is echt gezegend met veel mooie eigenschappen – zijn de monturen handmatig geproduceerd in Duitsland. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, van mooie kleurenpaletten en van productie in Europa, past Baruch helemaal bij de kwaliteitseisen en filosofie van Oogmode Cocon.

Kijk voor meer plaatjes op: https://barucheyewear.com/