Oogmode Cocon doet nu ook rijbewijs-keuring ogen

Vraagt het CBR u om een oogkeuring te laten doen voor het rijbewijs? Dan kunt u op korte termijn terecht bij de optometristen van Oogmode Cocon in Leeuwarden. Ruud of Cindy delen uw dossier vervolgens online met een oogarts. Die brengt op basis daarvan een advies uit aan het CBR over uw medische rijgeschiktheid.

Dat scheelt u in elk geval wachttijd, want bij Oogmode Cocon kunt u vrijwel altijd binnen één of twee dagen terecht. U hoeft niet naar een ziekenhuis of kliniek; onze winkel in het centrum van Leeuwarden is goed bereikbaar. Bovendien kunnen onze optometristen meer tijd nemen voor uw ogen – en voor uitleg of eventuele vragen – dan er doorgaans voor u gepland wordt in een ziekenhuis of kliniek. Zo wordt de keuring voor u een mooie gelegenheid om de ogen eens goed door te laten lichten.

verwijsbrief CBR meebrengen

Hoe werkt dat? Allereerst maakt u een afspraak bij Oogmode Cocon. Dit kan online. Kiest u dan voor de optie Rijbewijskeuring. U kunt ook bellen naar 058-2151353, dan plannen we de oogkeuring samen in. Op de dag van de afspraak, brengt u de verwijsbrief van het CBR mee naar onze winkel aan de Wirdumerdijk 33 in Leeuwarden. Dat is belangrijk, want die verwijsbrief hebben we nodig om de onderzoeksgegevens te verwerken.

De keuring duurt circa 60 minuten. Daarin bepalen Ruud en Cindy uw gezichtsscherpte – ook wel visus genoemd – en controleren de gezondheid van uw ogen. Om daar goed zicht op te hebben, is het vaak nodig om de pupillen groter te maken met behulp van een oogdruppel. Houdt u er rekening mee dat u daarna enkele uren minder scherp ziet, met name op de korte afstand. Zolang mag u zelf geen auto rijden. Ook bent u gevoeliger voor (zon)licht. Denkt u eraan om een zonnebril of pet mee te brengen om uw ogen – lees: netvlies – te beschermen.

De kosten voor de CBR-oogkeuring bij Oogmode Cocon zijn € 114, 00. Dat bedrag rekenen we direct na afloop van het onderzoek in de winkel met u af.

Voor meer informatie over de CBR-oogkeuring verwijzen we u naar de website https://oogkeuring.nl.

Afspraak maken:

Specialisten: Cindy en Ruud