Cocon stopt met Terschelling

Cocon stopt met Terschelling
Oogmode Cocon zal Terschelling dit jaar niet meer bezoeken. Het is te druk geworden in de winkel om structureel twee medewerkers te missen. Het team van Cocon bedankt iedereen voor het vertrouwen al die jaren en hoopt op een weerzien in de winkel in Leeuwarden.

Sinds begin jaren ‘90 hebben medewerkers van Cocon bijna maandelijks de boot genomen naar Terschelling. Met een koffer vol mooie monturen, gingen ze op weg naar wisselende locaties, waar een oogmeetruimte was ingericht. De laatste tijd huisvestte het Medisch Centrum Midsland de opticiens. “De samenwerking is altijd goed verlopen, daar ligt het niet aan”, zegt Hans Clemens, eigenaar van Cocon. Het punt is meer dat we het in de winkel zo druk hebben gekregen, dat we tot onze spijt moeten stoppen met de bezoeken aan Terschelling.”

Hans hoopt dat de eilandbewoners de moeite nemen om voortaan naar Leeuwarden te komen voor een nieuwe bril, lenzen en de nodige oogzorg. ,,Het voordeel is, dat we daar alles bij de hand hebben – qua meetapparatuur en monturen – om iedereen nog beter van dienst te kunnen zijn.”