Brillen speciaal voor smalle gezichten

Staan de ogen in vrijwel elk montuur teveel naar binnen? Passen kinderbrillen eigenlijk het beste? Dat probleem had Susanne Reckzeh ook. Hoewel ze als opticien toegang had tot de wereld aan merken, kon ze geen bril vinden die haar paste. Samen met haar man, met alle passie en kennis die ze samen hadden, ging ze eind jaren ’90 zelf brillen maken speciaal voor smalle gezichten. Ze noemden het merk naar hun optiekwinkel in het Noord-Duitse Lübeck. Colibris kies voor scandinavische ontwerpen, die duurzaam geproduceerd worden.

Scandinavische ontwerpen

En met succes, want 15 jaar later ligt Colibris op beurzen in Parijs, New York en Dubai. Niet alleen met brillen voor smalle dames-gezichten, maar ook voor heren met smalle gezichten. Tegenwoordig leidt dochter Elena het Noord-Duitse brillenlabel. Behalve voor kleine maten, kiezen de Reckzehs voor Scandinavische ontwerpen. Die zijn eenvoudig van lijn en uitgevoerd in dunne kunststof of roestvrij staal. De kleuren zijn vaak warme tinten bruin, rood en grijs of juist pittig blauw en groen. Voor combinaties wordt ook veel gekozen: dus een contrastrerende kleur aan de binnenkant van het montuur. Dit maakt de uitvoering nog subtieler. En dat past dan weer helemaal bij een merk dat oplossingen biedt speciaal voor smalle gezichten. Die verdwijnen natuurlijk eerder achter een aanwezig montuur. Designtrends worden wel opgepikt door Colibris, zoals ‘de transparante bril’, maar nooit als fast fashion doorgegeven.

Duurzaam

Belangrijker vindt Colibris dat de productontwikkeling leidt tot een duurzaam eindproduct. De inzet van echt vakmanschap, is één van de manieren waarop ze dit nastreven. Colibris laat de acetaatmonturen in Duitsland maken en de roestvrijstalen frames door Italiaanse specialisten. Behalve dat dit de kwaliteit van de monturen ten goede komt, een duurzaam product oplevert, wordt hierdoor ook maatwerk mogelijk. In overleg kunnen modellen gecombineerd worden of afmetingen aangepast. Alles om ‘die Welt der kleinen Dinge noch etwas großartiger zu machen.’

Kijk voor meer plaatjes op: https://www.colibris.eu