glazen

Beeldscherm

De manier waarop wij de wereld zien, is veranderd. Veel mensen kijken tegenwoordig zo’n 8 tot 10 uur per dag op beeldschermen. Een inspannende opgave voor de ogen, zeker bij gebruik van wisselende apparaten en afstanden. Ter ondersteuning ontwikkelde HOYA het Sync brillenglas. Onlangs werd de derde generatie gelanceerd.

Digitale oogstress

Sync III is een verteglas met een geringe lees-ondersteuning in drie sterktes. Het is bedoeld voor brildragers tussen de 13 en 45 jaar die minstens 2 uur per dag bezig zijn op korte zicht-afstand of last hebben van ‘digitale oogstress’. Die uit zich in klachten zoals vermoeide ogen die droog, branderig of jeukend aanvoelen; moeite met scherpstellen en hoofdpijn.

Wellicht zijn er situaties waarin je toch nog wat verder wil kijken dan het beeldscherm, bijvoorbeeld in een vergaderzaal of achter een receptie. Dan ben je beter geholpen met een zogenoemd Indoorglas, een leesglas met een beperkt vertezicht. Ten opzichte van een multifocaal glas, met de volledige lees- en vertesterkte, heeft het Indoorglas minder vertekening en bredere kijkgebieden.

Het meest-verkochte type Indoorglas bij Cocon heet WorkStyle. De benodigde sterkte wordt per pixel berekend, om het glas optimale zuiverheid te geven. HOYA levert WorkStyle in drie varianten: de ‘Close’ versterkt tot circa 1 meter; ‘Screen’ tot circa 2 meter en ‘Space’ pakt het kijkgebied tussen een beeldscherm en een afstand van circa 6 meter.

Vergelijk Sync III
Vergelijk Sync III
Close
Screen
Space
Vergelijk Sync III