glazen

Multifocaal

Met een multifocaal glas hoef je niet telkens van bril te wisselen om op alle afstanden scherp te zien. Boven in het glas zit de vertesterkte; onderin de leessterkte. Tussenin bevindt zich een overgangsgebied. Dat is bedoeld voor de tussen-afstanden, bijvoorbeeld voor het lezen op een iPad, tablet of laptop.

De combinatie van al deze sterktes geeft onzuiverheid in het glas. Dit wordt zoveel mogelijk weggedrukt richting de randen. Zo krijgt het gedeelte waardoor je scherp ziet, de vorm van een champignon. Om vanuit de ooghoeken te kijken, zul je het hoofd iets moeten draaien.

Vervorming

Dragers van een standaard multifocaal glas klagen vaak over een zwevend of vervormd beeld, vooral bij het traplopen. Daarmee rekent HOYA af. Geavanceerde productietechnieken verkleinen de vertekende zones en laten de sterktes meer geleidelijk verlopen. Als aanvullingen hierop, heeft HOYA drie types LifeStyle ontwikkeld, waarbij een levensstijl vertaald wordt naar specifieke accenten in het glas. En dan is er nog het absolute maatwerk: Hoyalux iD MyStyle V+. Gerichte vragen, ondersteund door software, dienen als basis voor een uniek ontwerp dat al heel snel natuurlijk aanvoelt.

Het glas past zich aan jou aan, en niet andersom!
Standaard multifocaal
MyStyle V3 met aanpassing
Standaard multifocaal