contactlezen

Dag- of sportlenzen

Daglenzen zijn al even genoemd onder ‘zachte lenzen’, want ze zijn gemaakt van hetzelfde flexibele materiaal. Uniek is, dat ze gemaakt zijn voor eenmalig gebruik: voor één dag of zelfs maar een paar uren. Vanuit de ogen, gaan ze de afvalbak in! Dit maakt ze ideaal voor gevoelige ogen en voor sporten, omdat:

radio_button_unchecked
de hygiene optimaal is. De invloed van zweet, zon, airco, chloor en bacteriën is maximaal beperkt door de beperkte draagtijd van daglenzen.
radio_button_unchecked
het comfort groot is. Daglenzen zijn de dunst uitgevoerde zachte lenzen.
radio_button_unchecked
het gebruiksgemak groot is. Daglenzen hoef je niet schoon te maken. Je hebt ook geen bewaarvloeistof nodig.

De dag- of sportlens is maar in een beperkt aantal, met name lagere, sterktes te krijgen. Ze worden verkocht in doosjes van 30, 60 of 90 stuks. Voor het aanpassen van dag- of sportlenzen berekenen we eenmalig een aanpastarief. Dit bedrag is inclusief paslenzen, een instructie en controles. Word je vaste klant bij ons, dan zijn de halfjaarlijkse controles inclusief.

Het belang daarvan kunnen we niet genoeg benadrukken. Oogartsen waarschuwen al jaren voor het risico op blijvende oogbeschadiging door onzorgvuldig omgaan met lenzen.

Afspraak maken:

Contactlensspecialisten: Hans, Ruud, Cindy, Antoinet, Nynke.

Welke lenzen jou het beste passen, hangt samen met de vorm en conditie van je ogen en je dagelijkse bezigheden. Wil je onderzoeken of lenzen wat voor je zijn, of ben je toe aan een lenscontrole, maak dan een afspraak met één van onze specialisten.