contactlezen

Harde of vormvaste lenzen

Al zijn ze veel kleiner dan zachte lenzen; toch hebben de ogen meestal meer tijd nodig om te wennen aan harde of vormvaste lenzen. Ze drijven op het traanvocht en bewegen mee met elke knipperslag. Dit heeft belangrijke voordelen.

radio_button_unchecked
De toevoer van zuurstof en andere goede stoffen in het traanvocht, blijft intact. Hierdoor zijn harde lenzen het minst belastend voor de ogen.
radio_button_unchecked

Diezelfde traan-laag vult bovendien heel mooi de ruimte tussen de lens en het oog. Dit geeft veel meer scherpte.

Harde lenzen zijn sowieso in alle mogelijke sterktes te bestellen, variërend in randafwerking, opbouw en diameter. NKL biedt ook een harde maatwerk-lens: de Conform. Die wordt op dezelfde manier aangepast als de zachte Indivisual: met behulp van 100.000 meetpunten. Op basis daarvan worden lenzen gemaakt die exact aansluiten.

Vormvaste lenzen gaan in de regel 1 tot 3 jaar mee. Vanwege de relatief lange draagtijd, vragen ze een intensieve verzorging. Daarom leveren we graag zelf de inzet-, bewaar- en reinigingsvloeistof.

Voor het aanpassen of her-aanpassen van harde lenzen berekenen we zogenoemde ‘aanpaskosten’. Dit bedrag is inclusief paslenzen, een instructie en controles. Word je vaste klant bij ons, dan zijn de halfjaarlijkse controles inclusief.

Het belang daarvan kunnen we niet genoeg benadrukken. Oogartsen waarschuwen al jaren voor het risico op blijvende oogbeschadiging door onzorgvuldig omgaan met lenzen.

Afspraak maken:

Contactlensspecialisten: Hans, Ruud, Cindy, Antoinet, Nynke.

Welke lenzen jou het beste passen, hangt samen met de vorm en conditie van je ogen en je dagelijkse bezigheden. Wil je onderzoeken of lenzen wat voor je zijn, of ben je toe aan een lenscontrole, maak dan een afspraak met één van onze specialisten.