contactlezen

Multifocale lenzen

Als je toe bent aan leesondersteuning, maar snel wil schakelen tussen dichtbij en veraf, dan zijn multifocale lenzen een praktische oplossing. In de lenzen zit een verte- en een leescorrectie verwerkt. Meestal is het binnenste gedeelte afgestemd op veraf kijken en de buitenste rand voor dichtbij. Deze twee delen lopen geleidelijk in elkaar over, zodat je geen last hebt van de vertekende overgangsgebieden die in een multifocaal glas zitten. Naar welke kant je ook kijkt, het zicht blijft goed.

Multifocale lenzen zijn te krijgen als harde en als zachte lens en in diverse ontwerpen. Voor het aanpassen van multifocale lenzen – hard of zacht – geldt bij Cocon een aanpastarief. Dit bedrag is inclusief paslenzen, een instructie en controles. Word je vaste klant bij ons, dan zijn de halfjaarlijkse controles inclusief.

Het belang daarvan kunnen we niet genoeg benadrukken. Oogartsen waarschuwen al jaren voor het risico op blijvende oogbeschadiging door onzorgvuldig omgaan met lenzen.

Afspraak maken:

Contactlensspecialisten: Hans, Ruud, Cindy, Antoinet, Nynke.

Welke lenzen jou het beste passen, hangt samen met de vorm en conditie van je ogen en je dagelijkse bezigheden. Wil je onderzoeken of lenzen wat voor je zijn, of ben je toe aan een lenscontrole, maak dan een afspraak met één van onze specialisten.