contactlezen

Zachte of flexibele lenzen

Dat ze zo comfortabel zitten, is de belangrijkste reden waarom de meeste lensdragers kiezen voor zachte lenzen. Ze zijn flexibel en vormen zich naar de oogbol. Het materiaal wordt voortdurend vernieuwd en verbeterd, met name op het gebied van zuurstof-doorlaatbaarheid en bevochtiging.

Zachte lenzen worden standaard geleverd in een beperkt aantal sterktes en combinaties. Als aanvulling daarop heeft NKL de Indivisual op de markt gebracht: een maatwerk zachte lens. Speciale apparatuur en software brengen de ogen letterlijk in kaart, met behulp van 100.000 meetpunten. Op basis daarvan worden lenzen gemaakt die exact aansluiten.

De meeste zachte lenzen vervang je elke maand, maar er zijn ook 3-maands-, 2weeks- en zelfs 1dagsystemen. Veel daarvan zijn bovendien verkrijgbaar in een multifocale variant, dus met een verte- en leessterkte.

Wij leveren de lenzenpakketten inclusief bewaar-, schoonmaak- en inzetvloeistof. Zo zijn we verzekerd van de beste producten voor jouw ogen.

Voor het aanpassen van zachte lenzen berekenen we eenmalig zogenoemde aanpaskosten. Dit bedrag is inclusief paslenzen, een instructie en controle. Word je vaste klant bij ons, dan zijn de halfjaarlijkse controles inclusief.

Het belang daarvan kunnen we niet genoeg benadrukken. Oogartsen waarschuwen al jaren voor het risico op blijvende oogbeschadiging door onzorgvuldig omgaan met lenzen.

Afspraak maken:

Contactlensspecialisten: Hans, Ruud, Cindy, Antoinet, Nynke.

Welke lenzen jou het beste passen, hangt samen met de vorm en conditie van je ogen en je dagelijkse bezigheden. Wil je onderzoeken of lenzen wat voor je zijn, of ben je toe aan een lenscontrole, maak dan een afspraak met één van onze specialisten.