monturen

Oogmode Cocon kiest voor design en duurzaamheid

Oogmode Cocon staat bekend om de keuze voor authentieke monturen. Het is – naast deskundigheid, kwaliteit en service – één van de kenmerken van ons bedrijf. Wilt u een grote collectie bijzondere brillen zien, dan moet u zeker eens bij ons binnenlopen. We hebben drie ‘hoofdmerken’, waar we altijd een ruime selectie van hebben hangen en liggen in de winkel. Dat zijn: Theo eyewear (https://www.theo.be/), Lindberg eyewear (https://lindberg.com/) en Anne et Valentin eyewear (https://anneetvalentin.com/). Daarnaast vindt u bij ons een aantal wisselende, kleinere collecties, waaronder Preciosa – van de enige Nederlandse montuurfabriek Frame Holland -, Johann von Goisern, Lunor, Res-Rei, Colibris, Morel en sinds kort Porsche en Lool.

Met de leveranciers van onze design-monturen spreken we zoveel mogelijk exclusiviteit af. Dat wil zeggen dat Oogmode Cocon de enige opticien in Leeuwarden is, die dat merk mag verkopen. Op die manier maakt de bril de drager ook authentieker.

Bekende merken

Dat geldt in mindere mate voor een aantal bekende, populaire merken die u ook bij ons in de winkel terugvindt. Met name tussen onze voordelig geprijsde budget-lijn, dat is de Cocon-selectie, en tussen onze zonnebrillen en kinderbrillen. Te weten: Ray-Ban, Calvin Klein, Nike, Scotch & Soda, Serengeti en Vingino. Zie: https://oogmodecocon.nl/monturen/cocon-selectie/https://oogmodecocon.nl/monturen/zonnebrillen/https://oogmodecocon.nl/monturen/kinderbrillen/.

Sustainable eyewear

Minstens net zo belangrijk als het design, vinden we duurzaamheid. Oogmode Cocon kiest bewust voor merken die zoveel mogelijk binnen Europa worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Veel van onze monturen komen bijvoorbeeld uit Italië en de Franse Jura, waar veel montuur-fabrieken staan. Daar worden de brillen echt nog in examenopstelling onderdeel na onderdeel handmatig gemonteerd. De gemiddelde draagtijd van een design-montuur ligt bij ons tussen de 3 en de 6 jaar. En dan nog vervangen klanten de bril vaak eerder omdat ze aan iets nieuws toe zijn, dan dat het montuur versleten is. Geen wegwerp-brillen bij Oogmode Cocon, dus, maar sustainable eyewear.

Res/Rei
Exclusieve combinaties Italiaans acetaat
Theo
Design met een Vlaamse knipoog
Anne et Valentin
Een montuur moet je handtekening zijn
Lindberg
Deense design traditie
preciosa
Preciosa
Nederlandse vintage
Johann von Goisern
Kleur bekennen
Colibris
Smal, smaller, smalst
Etnia Barcelona
Kunst tot in de details