Nieuw glas tegen digitale oogstress

beeldscherm glazen Nieuw glas tegen digitale oogstress
De manier waarop wij naar de wereld zien is veranderd. Veel mensen kijken tegenwoordig zo’n 8 tot 10 uur per dag op beeldschermen. Een inspannende opgave voor de ogen, zeker bij gebruik van wisselende apparaten. Om ze te ondersteunen, ontwikkelde HOYA – onze glasleverancier – het Sync brillenglas. Onlangs werd de derde generatie gelanceerd.

Sync III is een verteglas met onderin een geringe lees-ondersteuning. Het is bedoeld voor brildragers tussen de 13 en 45 jaar die minstens 2 uur per dag bezig zijn op korte zicht-afstand en/of last hebben van ‘digitale oogstress’. De symptomen hiervan zijn:

  • Vermoeide ogen, branderig of jeukend gevoel.
  • Wazig of dubbel zicht; moeite met scherpstellen.
  • Veel knipperen of droge ogen.
  • Lichtgevoeligheid; schitteringen.
  • Pijn in rug, nek, schouders of hoofd.

Uit recent onderzoek blijkt dat het Sync III glas deze klachten in 84% van de gevallen verminderde. De tevredenheid onder de brildragers was dan ook heel hoog, namelijk 94,7 %.

De leesondersteuning is er in drie varianten. Afhankelijk van de leeftijd en de mate van oogstress, adviseren onze medewerkers u graag over het glastype dat het meest geschikt is voor u. Dit kan zelfs volledig gepersonaliseerd worden, dus specifiek en nauwkeurig afgestemd op uw montuur en de manier waarop u door het glas kijkt.

Onze ogen zijn niet gemaakt voor beeldschermen.
Sync III brillenglazen wel.