Anne et Valentin Logo

Anne et Valentin onthult en flatteert persoonlijkheid

Zoek je een design-montuur met karakter? Dan is Anne et Valentin jouw merk! ‘Een bril is een subtiele mengvorm van geometrie, kleur en materiaal,’ schrijven de ontwerpers van het Franse merk, ‘die onthult en flatteert en – daar zijn we van overtuigd – de handtekening van een gezicht wordt.’ Anne et Valentin heeft inmiddels verkooppunten over de hele wereld.

Karakter

Het begon in 1984. Een creatief echtpaar uit Toulouse, genaamd Anne en Valentin, ging om de tekentafel zitten ‘vanuit het verlangen om voor anderen te ontwerpen wat ik voor mezelf wil’. In hun designs streefden ze steeds naar een balans tussen functionaliteit en esthetiek. Ze zagen de bril niet alleen als een noodzakelijk hulpmiddel, maar ook als een manier om jezelf uit te drukken; je persoonlijkheid te benadrukken. Elk model wordt dan ook omschreven als een karakter, uitgedrukt in rondingen, strakke lijnen en een bepaald kleurenspel.

Design

Dat is zo’n 30 jaar later nog steeds het uitgangspunt van alle collecties Anne et Valentin. De stijl laat zich niet met één woord omschrijven. Artistiek, maar niet over-de-top. Minimalistisch, maar wel met uitgesproken kleurgebruik. Urban chique, maar zeker geen één-in-een-dozijn. De aandacht voor details – tot in de oortips toe – en het kleurgebruik, maken een Anne et Valentin herkenbaar. Blauw, rood, roze, geel, groen, zwart, wit, brons, goud, geel en schildpad worden prachtig gecombineerd: steeds anders, maar wel met dezelfde ‘basis-tinten’. De monturen zijn er in kunststof uitvoeringen, titanium en combinaties van beiden. Ze worden met zorg en vakmanschap gemaakt in Frankrijk.

Zonnebrillen

Oogmode Cocon heeft altijd een grote collectie Anne et Valentin in huis. Behalve correctie-brillen kopen we ook de stijlvolle zonnebrillen in. Het is zichtbaar design, in kunststof of metaal uitgevoerd. De kleurstellingen zijn over het algemeen donkerder, met opvallend veel dégradé – dat is kleurverloop – in de monturen en glazen. ‘Voor wie het genoegen wil hebben helemaal zichzelf te zijn!’.

Kijk voor meer plaatjes op: https://www.anneetvalentin.com/