Theo: design monturen met een knipoog

Oogmode Cocon is al jarenlang een groot fan van monturen van Theo. In de winkel in Leeuwarden vindt u altijd een grote collectie van het merk uit Antwerpen. Waarom? Theo maakt design met een knipoog. Terwijl ze het niveau van de productie uiterst serieus nemen. Theo kiest altijd voor hoogwaardige materialen en laat de brillen in Europa monteren.

wereldmerk

‘Het startte met een gevoel dat we niet langer konden onderdrukken. Het was 1987 en we hadden ‘goesting’. Goesting in iets anders, in die andere bril,’ schrijft Wim Somers op de website van Theo eyewear. Samen met Patrick Hoet gaat hij eigen monturen ontwerpen voor optiek-zaken in Antwerpen en Brugge. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Collectie na collectie en land per land verovert Theo eyewear meer en meer harten. Zo’n 30 jaar later is het merk uitgegroeid tot een familiebedrijf dat wereldwijd samenwerkt met een selecte groep zelfstandige ‘optiekers’, zoals zij zeggen. Oogmode Cocon is daar één van.

herkenbaar design

Doel en visie zijn gelijk gebleven: de eindklant verrassen. Dat doen ze door steeds weer vernieuwende collecties te ontwikkelen. Altijd met een knipoog: een design met net dat hoekje eraf; een asymmetrisch rand; een platte zijkant of een extra breed facet. Het kleurgebruik speelt daarbij een belangrijke rol. Dat is redelijk rustig, met veel basistinten in blauw, bruin of rood. Maar wel met felle accenten roze, geel of oranje. Die geven contrast en een frisse uitstraling. Alle eigenschappen bij elkaar, maken Theo heel herkenbaar. Daarom is Oogmode Cocon groot fan van Theo monturen.

handwerk uit de Franse Jura

Ondanks de knipoog in het design, neemt Theo de productie van de monturen uiterst serieus. De materialen zijn hoogwaardig van samenstelling, veelal titanium en acetaat. De onderdelen worden in de Franse Jura stuk voor stuk gemonteerd met de hand en soms zelfs met een penseel voorzien van de laatste kleuraccenten. Hoe uniek is dat?

Kijk voor meer plaatjes op: https://www.theo.be/