Lindberg Logo

Lindberg: ambassadeurs van Deens design

Ze ogen modern en minimalistisch; de kleuren blijven subtiel; het materiaalgebruik is duurzaam en het draagcomfort uitstekend. Natuurlijk hebben we het dan over monturen van Lindberg: ambassadeurs van Deens design. En daar houden veel Nederlanders van. Daarom vindt u bij Oogmode Cocon altijd een uitgebreide collectie monturen van Lindberg.

zonder schroeven

Het is begin jaren ’80 als Paul-Jørn Lindberg het eerste Titanium-Air-montuur ontwikkelt. Het is een dunne strip van titanium, die in het glas valt en zonder schroeven is gemonteerd. Het gewicht van de bril is uitzonderlijk gering, maar de flexibiliteit en veerkracht zijn enorm. Het Deense koningshuis behoort tot de eerste klanten. Daarmee zetten zij de trend voor één van de beste designs van de twintigste eeuw.

Inmiddels is de collectie uitgebreid met het gebruik van acetaat, buffelhoorn en goud. De ‘onzichtbare’ bril blijft de basis, maar wie een montuur zoekt met iets meer accent, kan ook bij Lindberg terecht. Pas dan bijvoorbeeld eens een montuur uit de Acetanium-serie, met gekleurd kunststof in gedekte tinten. Of kijk eens hoe een model uit de Tintanium-serie staat, met dunne randen in felgekleurde, hoogglans uitvoeringen.

custom made

Gebleven zijn de aandacht voor details, voor technologie en vakmanschap. Lindberg heeft unieke machines en productieprocessen ontwikkeld om alle onderdelen exact op maat te maken. Elke bril wordt – nog steeds zonder schroeven – met de hand afgewerkt en genummerd. Zo kun je altijd zeggen: ,,Van mijn bril is er maar één!”.

Per model zijn er bovendien diverse keuzemogelijkheden voor de kleur en uitvoering. Met kleurstalen en een computer-animatie kunnen we in de winkel een goed beeld geven van het eindresultaat. Tenslotte kan een persoonlijke handtekening worden toegevoegd: een naam of woord dat Lindberg aan de binnenkant van het montuur drukt. Dat maakt de bril helemaal custom made.

Kijk op https://lindberg.com/ voor meer foto’s en filmpjes.