contactlezen

Lenscontrole

Wij zien onze lensdragers graag elk half jaar voor een controle. Het belang hiervan, kan niet genoeg benadrukt worden. Oogartsen zien nog steeds te veel patiënten met oogbeschadigingen door onzorgvuldig omgaan met contactlenzen. Ook als je ze haast niet voelt of nooit problemen hebt, neem dan toch de moeite van een controle-afspraak, om dat zo te houden. Bovendien kunnen we de sterkte of het lenstype zo nodig aanpassen en je op de hoogte houden van nieuwe producten.

Onze contactlensspecialisten luisteren bij een controle natuurlijk eerst naar jouw ervaringen. Ook zullen ze een aantal gerichte vragen stellen over hoe je met de lenzen omgaat.

Dan doen we een oogmeting – met en soms zonder lenzen – om de (nieuwe) sterkte vast te stellen. Met een zogenoemde spleetlamp screenen we vervolgens het oppervlak van de oogbol, de oogleden en de traanlaag.

Samen zorgen we ervoor dat je ogen zo gezond mogelijk blijven en dat je maximaal scherp ziet.

Afspraak maken:

Contactlensspecialisten: Cindy, Hans, Ruud, Antoinet, Nynke.

Wil je weten of je maximaal scherp ziet, of heb je andere zorgen of klachten over de lenzen: neem dan het zekere voor het onzekere en maak een afspraak met één van onze lensspecialisten.