Res/Rei verheft kunststof tot kunstwerk

Elke bril van het Italiaanse monturenmerk Res/Rei is een kunstwerk. Dat begint met het basismateriaal voor de brillen: acetaat dat met zorg wordt uitgezocht bij de bekende Italiaanse acetaat-fabriek Mazzuchelli. Die voegen speciaal voor Res/Rei verschillende platen acetaat samen tot exclusieve combinaties. Met behulp van een persoonlijke touch van de designers en een ambachtelijk productieproces, verheft Res/Rei die kunststof tot kunst.

Kunststof

Res/Rei komt uit het Latijn en is een krachtige samenvatting van het proces van ‘een concept; een idee’ naar ‘een bestaand object met inhoud en vorm’. Het is dus niet gek dat het monturenmerk altijd op zoek is naar het concept van de perfecte bril. Het hoogwaardige acetaat geeft unieke kleuren en patronen. Die worden omgevormd tot monturen die echt iets nieuws te bieden hebben. De modellen zijn zeker commercieel, maar niet ontworpen in navolging van de nieuwste trends. De brillen bedoelen vooral uitdrukking te geven aan de individualiteit van de drager.

Kunstwerk

Iedere collectie draait rondom een centraal thema. Zo laten de ontwerpers zich bijvoorbeeld inspireren door diamanten, geuren, dansers of bloemen. Van daaruit zijn modellen ontstaan met facet-randen; transparante monturen waar heldere kleurtonen doorheen gemengd zijn; ritmisch vloeiende lijnen of laagjes acetaat die elkaar als bloemblaadjes overlappen. Ieder jaar komen er weer nieuwe, verrassende designs tevoorschijn uit de ateliers van Res/Rei. Elke bril is een kunstwerk.

Een kunstwerk waar je lang van kan genieten. De monturen van Res/Rei worden namelijk allemaal volledig met de hand gemaakt in Italië. High-density acetaat zorgt voor extra stevigheid bij de dunnere modellen. Zo blijft de kwaliteit van de brillen gewaarborgd. Bovendien is het materiaal licht in gewicht en is goed aan te passen aan de vorm van het gezicht van de drager. Zo is een Res/Rei niet alleen een kunstwerk om te zien, maar draagt ‘ie ook nog comfortabel. Olivero Zanon, eigenaar en ontwerper van Res/Rei: ,,Wij richten ons op de kleine details die aan het eind van de dag het verschil maken tussen goed en uitzonderlijk goed.”

 

Kijk voor meer plaatjes op: https://www.resrei.com/